janiccee_wretman_2
radgivning-i-spanien-hav-stenar

Lite om mig

Vad driver mig…

Att hjälpa mina kunder och lotsa dem genom den spanska byråkratin.

För mig är det viktigt att dela med mig om hur det fungerar före, under och efter köpet. Spanien har inte samma automatik i ärenden som vi är vana med i vårt hemland utan här ligger ansvaret hos en själv att ta reda på vad som gäller

Vad gör mig nöjd

Att efter över 30 år fortfarande trivas som egen företagare i Spanien med långa arbetsdagar, helgjobb och ibland kort eller ingen semester alls.

 

Janiceeé – Rådgivning i Spanien

 

"

Min resa

HÄR STARTADE MIN RESA

Jag flyttade med mina föräldrar till Spanien när jag var 10 år och under hela tiden har jag bott i Dehesa de Campoamor fram till juni 2021 då jag flyttade till Torre de la Horadada.

janiccee_wretman_4

NÄSTA STEG - KATOLSK SKOLA

Min första kontakt med spanska skolan var på internat i Orihuela stad i en katolsk skola som drevs a Carmelitas nunnorna (Oskodda karmeliter) som även delvis hade hand om all undervisning.

ARBETSLIVET STARTADE

Arbetslivet var hos en av Costa Blancas då större byggföretag för att efter nästan 8 år där starta eget.

MEDLEM I GIPE

I kombination med arbetet som egen företagare läste jag också spansk mäklarkurs hos mäklarföreningen GIPE i Malaga där jag till dags dato är medlem. Som medlem i GIPE är man också medlem i den europeiska mäklarföreningen CEPI (European Association of Real Estate Professions).

w

LÅNG ERFARENHET

Efter 31 år som egen företagare har jag erfarenhet av köp, sälj och ägandet av bostad i Spanien och kunskap om vilka juridiska spelregler som gäller.

Spanskan är mitt andra ”modersmål” och kännedomen om de kulturella skillnader som finns länderna emellan.

radgivning-i-spanien-innergård
radgivning-i-spanien-exteriör

VÄRDEORD

För mig är det viktigt att:

Visa professionalism och delaktighet i alla ärenden som hanteras. Jag trivs och är stolt över mitt yrke. Ständig utvecklig och utbildning har också ett viktig roll hos mig.

Arbeta med öppenhet och uppriktighet samt vara lyhörd på vad våra kunder önskar.

 

HUR VI JOBBAR

Vi är givetvis registrerad i Spanien och betalar våra sociala avgifter, skatter samt momsredovisar allt enligt de regler och bestämmelser som gäller i landet.

Vi accepterar inga kontanter inom företaget utan alla arvoden och uppdrag betalas enligt utskriven faktura.

Detta arbetssätt har vi som en solklar företagsregel även när det gäller våra samarbetspartner samt konsulter som ibland kan behövas anlitas.